Időutazás a honfoglalás korába



Egy szombathelyi csapat a Nyugati Gyepük Pajzsa vett részt a lengyelországi fesztiválon, amit egy nemrég épült autentikus kis falucskában rendezték. Apró lakóházak, raktárak, magtárak, sőt még egy szauna is volt a kis tavacska mellett. Nagyítóval kellett az oda nem illő dolgokat keresgélnem. Minden, ami lehetett, korhű volt vagy korhűen volt elkészítve a legapróbb részletig.


A hadi bemutatók és a csaták során a két fél egymással szemben állt, és megrohamozták egymást. Itt nem volt koreográfia, nem volt megtervezett vezetés. Itt valóban egymásnak támadtak kardokkal, lándzsákkal az emberek. A csaták után következtek az egyéni párbajok. Különböző szabályrendszerrel, amik közül mindenki megtalálta a magának valót. Itt sem finomkodtak egymással. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy az egyik acél kard eltört. Képzelhetitek mekkora erő kell ahhoz, hogy egy ilyen fegyver így megadja magát...

A harcok után, baráti ölelések és sebnyalogatás következett a tábortűznél. A frissen fogott halakat megfüstöltük, majd nyersen, zöldségekkel megettük. Közös szaunázás után a harcosok pedig egy nagyot csobbantak a jéghideg tóban. :)


 
















Szeretlekmagyarorszag.hu